Miért számít az óvszer mérete?

Talán mondanunk sem kell, hogy az óvszer használata a biztonságos szex egyik legjobb módja, de tudtad, hogy különböző méretekben kaphatók?

Az óvszer nemcsak a nem kívánt terhességtől védi meg a párokat, de a fogamzásgátlás egyetlen olyan formája is, ami védelmet nyújt a nemi úton történő betegségekkel szemben. Használata gyors, egyszeri, és nem hormonális.

A klasszikus óvszerek csomagolására sok információ kerül, például az íz, az anyag minősége, a darabszám vagy a hozzávetőleges méret (S, M, L, XL). Persze az apró betűs részeken vagy a katalógusokon jelzik a pontos méreteket is, na de ki olvassa el ezeket?

Szerintünk alig akad férfi, aki örömmel húzná fel ezt a biztonsági eszközt, pedig lehet, hogy csak a leginkább passzolót kellene megtalálni?

Mélyedjünk el tehát egy kicsit jobban az óvszerek méretezésében!

 

Miért számít az óvszer mérete?

Bár a megfelelő méretű óvszer kiválasztása nem tartozik az elsődleges prioritások közé, ahhoz, hogy megfelelően ellássa a feladatát és élvezetet nyújtson, megfelelő méretűnek kell lennie. Egy túl laza óvszer nagyobb valószínűséggel csúszik le az együttlét során, a túl szoros pedig könnyebben elszakad. Ezek következményeit a fentiek tudatában nem is kell tovább ecsetelnünk.

 

Hogyan állapíthatod meg a pontos óvszerméretedet?

Oké. Partnereddel úgy döntötök, hogy óvszerrel védekeztek. De hogyan tudod eldönteni, mekkora méretű kondomra van szükséged?

Ennek gyakorlatilag egy módja van, mégpedig, hogy erekció közben megméred. Ez a legtöbb férfinak nem szokott problémát okozni, de vannak, akiket zavarba ejthet. A lényeg, hogy a megfelelő méretű óvszer megóv a nem kívánt terhességtől és a fertőzésektől. Ennek fényében pedig nem is tűnik olyan nagy dolognak egy kis matekozás.

Ahány férfi, annyi formájú és méretű pénisz van, így gyakorlatilag lehetetlen egyedi óvszert találni. Ugyanakkor a méret meghatározásakor két fontos dolgot kell figyelembe venni: a pénisz kerületét és a hosszát.

 

Így mérd le a hosszát és a kerületét!

Ahogy már említettük, a pontos méréshez elengedhetetlen az erekciós állapot.

Hozd magad formába, majd mérd le a hosszát! Ehhez nyugodtan használj egy vonalzót. A végét szorosan illeszd a szeméremcsonthoz. A végleges méret a makk hegyéig számolandó.

A megfelelő szélességű óvszer kiválasztásához mérd meg a kerületét (nem átmérő!) is. Használhatsz rugalmas mérőszalagot, de ha nincs, fogj egy darab cérnát. A kerületet általában a makk alatt két ujjnyival lejjebb érdemes meghatározni. Ha a cérnás megoldást választod, a mérés végén illesszd a cérnaszálat egy vonalzóhoz. A kapott értéket oszd el kettővel. Egyes kutatások alapján az óvszer lecsúszásának, vagy szakadásának akkor a legkisebb a valószínűsége, ha az óvszer mérete (szélessége) a  kerületed felének a 90%-a. 

Tehát, a legmegfelelőbb szélességű óvszer maghatározásához használandó képlet: (kerület/2)*0,9

Példa: A lemért kerület: 11,8 cm, azaz 118 mm. (118 mm/2)*,09= 53 mm széles óvszer az ideális számodra. 

 

Válaszd a te méretedhez leginkább passzoló MySize óvszereket

Ha csak az tart vissza az óvszer-használattól, hogy a méreted kissé eltér az átlagostól és nem érzed magad jól, vagy biztonságban miattuk, ne ess kétségbe. A MySize termékcsalád abban különleges, hogy 9 különböző méretben kínál biztonságos és kényelmes kielégülést. Az igényes csomagolásuk alján diszkréten, de érthetően jelzik a névleges átmérőket. Rendeld meg online a te MySize csomagod, és ne beszélj senkinek a méretedről, csak élvezd az együttlétet!

Webáruház készítés
argep.hu shopmania.hu simplepay_hu paypal