Diszkrét
csomagolás

Link

1 év
garancia

Link

Ingyenes
házhozszállítás

Link

Bankkártyás
fizetés

Link

Kiváló
árak

Link

Minőségi
termékek

Link

Egyedi
választék

Link

Saját
raktárkészlet

Link

Óvszerek ellenőrzése

Az óvszerek ellenőrzéséről dióhéjban

Nagyon fontos az óvszerek ellenőrzéséről beszélnünk, hiszen rengeteg ember használja őket. Máig az óvszer a legmegbízhatóbb fogamzásgátló eszköz, ami egyszerre véd a nem kívánt terhességtől és a nemi úton terjedő betegségektől egyaránt. Lássuk is, hogy mit kell tudni róla ahhoz, hogy megbízhatóan szolgáljon szex közben.

Már az ókorban is rájöttek, hogy valamilyen módszerrel védekezni kell/lehet a nem kívánt terhességgel szemben, bár ezek a próbálkozások még kevesebb sikerrel jártak. Az első, állatbélből vagy éppen állatbőrből készült óvszerek a középkor táján jelentek meg. Ezek már rendes védelmet nyújtottak mind a fertőzések, mind a terhesség ellen. Ezután évszázadoknak kellett eltelniük ahhoz, hogy végül eljuthasson az óvszer a ma ismert és használt formájáig.

Napjaink óvszere

Ma az óvszer latexből készül az esetek jelentős részében, ám az allergiásokra is gondolva kifejlesztették a latexmentes változatot is. 

Az óvszer ellenőrzése 

A vásárláskor szinte elengedhetetlen az óvszer ellenőrzése. Ez azt jelenti, hogy mindenképp nézzük meg, hogy meddig jó a kondom, mivel a lejárt szavatosság csökkenti a hatékonyságot. Ezzel párhuzamosan nő a teherbeesés és a nemi betegségek kockázata is, arról nem is beszélve, hogy többen számoltak már be kellemetlen, viszkető érzésről, amit egy lejárt gumi okozott. 

Ugyanígy kiemelt odafigyelést igényelnek a különböző nyereményjátékokon elnyert gumik vagy pedig az ingyenesen beszerezhető fajták. Egyrészt nem védik őket a hőtől, ami nem tesz jót a latexnek, valamint nem tudhatja a használó, hogy mi történt vele a tárolás és szállítás alatt. 

Ugyanilyen fontos, hogy mindig ellenőrizzük a doboz és a zacskók sértetlenségét, hiszen nem egyszer hallhattunk már olyan történetet, amikor fiatalok heccből egy tűvel kilyukasztották a gumikat. Éppen ezért használat előtt ellenőrizni kell az óvszert, sőt arra is nagyon érdemes odafigyelni, hogy felhelyezéskor nehogy megsérüljön egy esetleges hosszabb körömtől.

Fontos hogy mindig megbízható forrástól vásároljon, például tőlünk :)

Az óvszer és a síkosító

Szintén a sérülés esélyét növeli a különböző olajos alapú síkosítók használata. A latexet nagyban károsítja a bennük lévő olaj, így mindenképp vízbázisú síkosítót érdemes alkalmazni óvszer mellett. 

Ugyanez igaz latexmentes óvszerekre is, mert bár az anyag más, az olaj és a kőolaj alapú síkosítók könnyen kárt tehetnek bennük.

A méret

Az óvszer méretének az ellenőrzése is rendkívül fontos, hiszen nem mindegy, hogy mekkora szükséges. A túl kicsi és a túl nagy is egyaránt veszélyeket rejt magában. A túl kicsi nagyon feszül, így könnyebben kiszakadhat aktus közben, míg a túl nagy könnyen lecsúszhat, ami szintén a védelem rovására mehet. 

Mivel sajnos a gyártók esetenként nem jeleskednek abban, hogy a kondom dobozán feltüntessék a méretet, ezért nagyon körültekintőnek kell lenni ilyen termék vásárlásakor, elengedhetetlen az óvszer ellenőrzése. 

A standard (nominális) méret 52-54 mm között mozog, ez nem azt az átmérőt jelöli amivel a bevonni kívánt szerszám rendelkezik, hanem az óvszer átmőrőjét, nyugalmi állapotban, például ha letesszük az asztalra. Ez a méret a felnőtt magyarországi férfi lakosságák kb 60-65 százalékának megfelel, a többieknek vagy kisebb vagy nagyobb óvszer az ideális. A piacon jelenleg 47 és 49 miliméteres változatok is kaphatók, felfelé pedig a 69 mm nominális átmérő a felső határ.

Az XL jelölésű óvszerek általában 57 miliméteresek, de néhány gyártó a 60 miliméteres óvszerekre teszi ezt a jelzést. Általában elmondható, hogy 49-60 miliméter közötti méretekben széles választék áll rendelkezésre, viszont ez alatt és felett csak a My Size nevű, német székhelyű gyártó kínál megoldást, kiváló minőségben, de kissé magasabb áron.

Furcsán hangozhat a következő mondat, de sajnos elkerülhetetlen, hogy nagy hangsúlyt kapjon: minden óvszer egyszer használatos. Azaz egy aktus után semmiképp se használja újra senki, se kifordítva, sem egyéb más módon. Mivel előfordul erre irányuló kérdés, így mindenképp bele kellett, hogy foglaljuk a bejegyzésünkbe.

Amennyiben további kérdése lenne, vagy csak az óvszerekről szeretne többet tudni, keressen minket bizalommal!

argep.hu shopmania.hu olcsobbat.hu simplepay_hu paypal